Alle gode ting er tre, fire følger også med!! AFRIKA 2003

 

Nå er det nå sånn at Afrika er vanedannende. Derfor er det vel ikke mer en naturlig at det blir en tur i 2004 også. Turen var i boks allerede for flere måneder siden, men har bare ikke fått ut fingeren og skrevet om den. Har stort sett brukt tiden til og tune inn den nye Colt .45`n som skal være med (enda en artikkel jeg skriver på, som tar tid :) og den enda mer eksotiske dobbelt løpede 45/70 pistolen som jeg prøver og få ferdig til Afrika. Kan bare røpe at den til nå slynger ut 460gr LBT kuler i en fart av 1420fps fra et 10" løp. Ferden har vært lang, men langt fra  smertefri, noe jeg kommer tilbake til i historien om "The Pondoro".

 

Blir ikke kvitt Riflejegerne i år heller!!, Skulle så gjerne ha sendt dem på båten, men det er dessverre sånn at de utgjør et trivelig reisefølge så da får jeg vel bare være overbærende :). Det er som i fjor Mona og Kristian jeg snakker om.

 Mona har overtatt min TC Contender rifle og har vært på Jegerkurs i disse dager. (tror eksamen er nært forestående). Riflen er i 223 Rem og målet er Impala og Vortesvin. Kameraet blir nok flittig brukt i år som i fjor.

Kristian som den "antigun nut" han er/var proklamerte for et par år siden (da han kjøpte den ultraspennende (gjeeeesp)30/06 Remington 700 riflen) at med en Rem 700 i kaliber 30/06 var hans tid som våpenkjøper avsluttet. Riflen burde holde for all jakt i all tid. 

JADA, JADA, JADA!! BLA, BLA sa nå jeg. Etter Afrika jakten i fjor har det vært et konstant gnål om bøffel og eksotiske dobbelt rifler. Nå tilsier vel ikke familie økonomien verken nye eller pent brukte sideligger dobbelt rifler, men Intersport i Bogstad veien hadde en ny  over/under rifle i 9.3X74R. En hendig "dubbelt stutsare" som svenskene ville ha sagt. Med mer godvilje en sundt for en som driver butikk fikk Kristian overta den for skarve 10000.-

Rifla går som et "skudd" og samskyter 286gr Alaska og 300 Swift A-Frame uten og kny. En liten tur til Hagen har børsa vært for en justering av stokken. Stokken hadde grisekamm og slo Kristian så hard i kinnet (bredt tryne på den gutten) at han så ut som Pompel (eller var det Pilt) etter 10 skudd. Etter et besøk hos Hagen var alt såre vel.

300gr Swift er det som får æren i Afrika.

Etter fjorårets suksess med Remington`n  på alt fra 25-200 + meter er det ny "close combat" giv i år. Alle dyr skal etter sigene i år skytes på under 100m og kun under "Walk&Stalk"

Nå er Kristian på akkurat like på dypt vann som oss andre, med ny innkjøpt rifle, Bonansa ladeutstyr og nedsyltet i lade tabeller og kruttbokser: Lykke til!! 

 

At Annar er med i 2003 er en selvfølge, han har en uoppgjort avtale med en seiglivet Kudu fra i fjor. Han sliter hardt om dagen med oppsettet, men det er et luksusproblem. Vet rett og slett ikke hva han skal ta med fra sitt velfylte våpenskap. TC i 45/70 (som ga knall og fall på alt i 2000), FA i .454, Ruger i 44 mag etc.

Avgjørelsen ble tatt her om dagen. Det ble Freedomarms revolveren i .454, "launchene" en 300gr WFNgc Lee kule i alt fra 1500-1800fps. Nå gjenstår det bare om den skal ries av en Aimpoint eller jensikter. Andre våpen blir en Colt gov i 45 ACP med 255gr FP Lee kule  (930 fps). På den blir det Doctor Optics lille (30g) rødpunkt sikte.

For min del er jeg i samme dilemma som Annar bare enda dypere!!. Colt gov 45Acp med 245gr SWCGC (45 LC kule) er klar. På den sitter det også et Doctor Optics sikte som nå har vært igjennom en 1500 skudds test med bare små problemer (kommer i egen artikkel).

I og med at jeg skal jakte Giraff i år er jeg veldig opptatt av og ha med "Enough gun" og derfor har jeg spritet opp .454 Casullen med nye kuler supplert av Parabellum http://www.parabellum.no  Parabellum bestilte blant annet en 395gr LBT kule som gikk "svinegodt" i min FA  (som egentlig ikke går svinegodt med noe ). Økte kulevekten med 17 grains og ladningen med 1gr det ga 395gr og 1400 fps. (kommer en test på penetrasjon senere).

I tillegg er jeg kommet så nær og bli ferdig med "Pondoro" (den dobbelt løpede 45/70 pistolen) at det hadde vært fristende og ta med den. Intersport jobber med å får den registrert som jaktpistol, men det kan jo ta sin tid så.... Denne slynger ut 460gr LBT kuler i 1420fps og det uten at kroppen får varige men (bortsett fra da begge løp gikk av i en smell!! ). Det hadde vært veldig morsomt og kunne bruke den, men det blir ikke noe kompromiss, Får jeg den ferdig 100% og får skutt nok med den til og føle meg sikker, blir den med hvis ikke...

Sistemann i år er en kamerat fra gammelt av. Ivo Soggiou en ivrig håndvåpen skytter,  ei med mye jakterfaring. To våpen også han. En TC Contender i 44 Magnum med 10" løp og en 8 3/8 S&W modell 29 i .44 Magnum også den. Ivo er også en Arbeidskamerat av Annar så kjenner jeg Ivo rett har Annar tøffe dager i kryssilden av Afrika spørsmål fra Ivo.

Turen i år går til muphupulupgupulomump  i Hoedspruit som det oftest høres ut når  Mpumalanga skal uttales. Stedet ligger vest i Sør Afrika på grensen til Kruger Nasjonalpark. Det vil si at vi flytter oss fra  Northern Transvaal  til Eastern Transvaal

LINK !! klikk på kartet.

Grunnen til dette er at vi kommer til et terreng som det er mulig og møte noen av "Big Five" og da mest sannsynelig Bøffel og Elefant. Er milevis unna og kunne punge ut for noen av dem (50000 for Bøffel og 120000++++++ for Elefant) men bare tanken på og jakte blant dem er behagelig!.

 Bush camp`n !!!!

I tillegg til og jakte nær Kruger har vi i år også muligheten til og bo i en "Bush camp" ute i terrenget. Det er faktisk lover for hvor spartansk det er lov og ha det for tur operatører som skal huse Internasjonale klienter. For å få lov til og bo i "Bush campene" (det er her de  lokale jegerne bor) må det brukes en viss overtalelses evne. 

I år er det Gerhard som står for jakten, en jeger jeg hadde stor respekt for etter 2001 sesongen. Jakten hos Pierre og Alex i fjor var storartet og i et område som vrimlet av store dyr. Det negative er at vi sliter med og få trofeene hjem. Pierre var den  som var ansvarlig for jakten. Han har brutt med Alex og har satt oss i en pinlig situasjon ovenfor Alex og Fredrick som gjorde en fabelaktig jobb. Nå sliter vi med og få Pierre til og ordne med utstopping og hjemsendelse av trofeene og bland dem 56" Kuduen til Kristian. Kan absolutt anbefale Alex og Fredrick selv om de har blitt litt dyrere i år enn i fjor (send en e-post og jeg skal sende en brosjyre). De var et ferskt foretagende i fjor men hadde et imponerende oppsett. Kanskje litt for mye av det gode for en som synes matpakke med brunost er ok lunsj under jakt :).

Skitt jakt til oss!!

Calibros