Afrika 2000

09.03.00

Jeg tror jeg skal begynne og skrive en slags dagbok om turen til Afrika, jeg tenker på den hver dag så hvorfor ikke få noe ned på "papiret".

Det blir så klart ikke noe skrevet hver dag, men når det skjer noe nytt.

Det er allerede 7 mnd siden turen begynte og ta form inne i mitt hode. Hvorfor skal jeg dra til Afrika for å jakte, er det ikke nok utfordring å jakte i Norge eller hva? , Jo så klart vi har lite vilt og det er ofte vanskelig tilgjengelig så utfordringene står i kø her hjemme også, men Afrika, et kontinent med et enormt dyrerike. Jakte i 25 grader i shorts med pistol eller revolver. Nå er vi ved kjernen til hvorfor jeg begynte og tenke på utenlands jakt i første omgang, muligheten til og jakte med håndvåpen, det var det som satte det i gang. Hvorfor Afrika og ikke USA hvor det også er lov til å bruke håndvåpen? , Hvis jeg først skulle på utenlands jakt ville jeg også at selve turen skulle være eksotisk og så forskjellig fra hjemlige trakter som mulig. Hvorfor håndvåpen ?. Hvorfor gjøre det vanskeligere enn nødvendig ?. Mestring er et begrep jeg kom over for noen år siden. Det betyr noe sånt som og være komfortabel med/like en aktivitet for de man mestrer den. F.eks jeg vil sansyneligvis ikke trives noe særlig hvis jeg ble kastet ut I fallskjerm uten og ha forutsetninger for å mestre et fallskjermhopp. Hva har så dette med pistoljakt og gjøre, jo hvis du ikke har forutsetninger for å mestre den slags jakt vil det sikkert ikke ønsker og bruke 30000.- på denslags jakt.

Jeg vil til Afrika sitte og nippe til en kald øl med en nylig felt Kudu, skutt med et perfekt sideskudd, som igjen er et resultat av lange forberedelser mye trening, nøye utvelgelse av våpen, kuler, krutt, ja kort sagt hele "pakka".

Kunne jeg ikke da valgt bue som kanskje er enda mer ekstremt, nei håndvåpen er min ting. Jeg har skutt med håndvåpen i 15 år så ved og videreføre det til jakte kan jeg få brukt det jeg har lært opp gjennom årene. Jeg rett og slett "brenner" for det "that simple".

En litt merkelig situasjon var det, jeg viste ikke så mye om Afrika og det jaktbare viltet der, bortsett fra Løve, Elefant etc, så jeg begynt og kjøpe bøker av ymse slag for og finne ut hva jeg kunne jakte på.

Jeg måtte jo sette noen begrensninger for meg selv, kall det rammer for jakta. Både når det gjalt viltet og økonomi, Du drar bare ikke over og går løs på den største Bøffelen med en TC Contender første gang du jakter.

Det jeg har kommet frem til er at jeg skal jakte på Kudu, Impala og vortesvin, da skulle jeg greie det uten økonomisk ruin.

Etter som jeg spredde ideen litt rund i den nærmeste krets ble vi så smått flere. Vi er nå fem jegere pluss Line (dattern til buejeger`n).

Annar som skal jakte med håndvåpen (En 45/70 hunter TC, en 35 Rem hunter TC og en S&W 629 mountain. Hans er buejeger (med en svartbjørn på samvittigheten) Han tar med seg både Recurve og Compound bue. Gunnar som er kombi, dvs Jakter med rifle og har med en revolver. Rune skal jakte med håndvåpen og så er det meg selv, jeg skal ha med en 14.5" TC i 444marlin og en 7.5" Freedom Arms i 454 Casull og kanskje en 4" S&W 629 m/Aimpoint.

Hvor og med hvem:

Hvor var lett, Sør Afrika. Hvorfor ?, jo de godkjenner både Bue og håndvåpen og det skal være godt tilrettelagt for jakt. Når jeg har syv jaktdager er jeg ikke så "keen" på og bruke fem av de dagene på å surre rundt og finne opp kruttet !.

Med hvilket selskap vi skulle velge og reise med var verre. Det skulle være en seriøst safarifirma og såklart GRATIS !. Vel ingen var gratis, men Hans hadde kun gode følelser fra sin Bjørnejakt i Canada, hvor han reiste med Viking safari, så etter litt frem og tilbake med jaktpakke kontra pris ble vi enige med Solvår bue hos Viking safari og turen var spikret.

Basic tur uten dyr kom på 20500.- som inkluderer stort sett alt utenom fellingstilatelse/trofeavgift, så grovt regnet regner jeg med ca 30000. Dette vil sikkert være en budsjettering som står i stil med nye Rikshospitalet sykehus men det gjenstår og se!.

 

VÅPEN ?

Dette er jo noe av det som gjør ventetiden frem til Aug 2000 så ekstrmt spennende. Hva skal vi ta med av våpen for å jakte med, testing av amunition (hjemmeladd selfølgelig).

Her må det jo taes hensyn til anslagsenergi, kulekonstruksjon, hastighet og ikke minst presisjon.

En annen ting som må taes med I beregningene er skytbarhet.

Det hjelper lite om pistolen samler 25mm på 100m hvis du er livredd hver gang du nærmer deg avtrekkeren.

En hvis rekyltoleranse må opparbeides fordi pistoler som duger til storviltjakt I Afrika nødvendigvis må ha en hvis annslagsenergi og derfor vil sparker endel bakover.

Vel jeg kunne velge en stor og tung pistol, men den må jo kunne skytes stående og da vile jeg ikke at våpenet skulle veie mere enn ca 2kg ink sikter.TC`ne ligger på ca 2kg og Casullen på 1,6kg.

Casullen er helt klart og foretrekke til stående skyting fremfor en 14.5" TC som blir ganske fremtung I forhold til Casullen.

Jeg hadde som mål og ta med kun to våpen som begge skulle gjøre jobben med god margin men på forskjellige måter, da ser det ut som pr I dag som om det blir en 7,5" Casull 454 og en TC 14.5" I 444 Marlin.

TC`n får en Leupold quick release base med en 1.5X Burris kikkert inskutt på 100m og I tillegg en Aimpoint comp ml også skutt inn på 100m.

Aimpointen tenkte jeg og bruke hvis det er tett vegitasjon eller hvis det blir nødvendig med raske skudd.

Casullen beholder sine åpne sikter og skal brukes deretter.

Hvordan er de så og skyte med ??, først tørre fakta:

444 skyter en 325gr Lyman I ca 1700 fps det gir ca fri rekyl på 32 fotpund,

454 skyter sin 325gr Lyman I 1500 fps og har da en fri rekyl på 27 fotpund, til sammenligning vil en jaktrifle I 30-06 med 150gr kule som skytes med 2800fps gi en fri rekyl på ca 16 fotpund.

Hvordan ser så Kuduen på det fra sin ende av løpet ?.

Casullen leverer sin 325gr kule med ca 180kgm på 50m og 444 leverer sin 325gr kule med 204kgm på 100m.

Hva vil nå det si ?. Vel det sier meg det samme som alltid uansett jaktvåpen, treff I "killsonen" og jeg kan slappe av med en pils I solnedgangen, men med et dårlig skudd… blir det en lang og trist kveld!

27.03.00

Har bursdag I dag dvs 130 dager til avreise.

Annar og jeg var og skjøt et storviltfelt stevne for et par helger siden, seks standplasser av 5 skudd Rådyr, Elg, Gaupe, Kråke (storvilt?), Jerv etc.

Avstandene var fra 20 til 80 meter (I følge min bedømning) og var således avstander som passet oss bra.

Tre stående og tre sittende hold. Det var perfekt trening for oss, kjente pulsen steg når ild ordren ble gitt og så retikkelet på 444 TC`n hoppe opp og ned I dyret. lengtet sårt etter en skrustikke og skru TC`n fast I, men etter litt pusting og fokusering begynte korset og legge seg noe mere til ro. Jeg skjøt en runde med 444`n og en med Casullen

Det som var litt merkelig, var at det ikke ble større poeng forskjell på runden med 444`n kontra "Casullen". Jeg forventet og skyte en god del bedre med TC`n, siden den er utstyrt med kikkert, Casullen derimot har jernsikter, Hvorfor ble det ikke større forskjell ?, jeg tror det kommer av at begge har sine fordeler og ulemper derfor utjevnet det seg under praktisk jakt skyting. TC`n er veldig presis (30mm/100m), har et godt grep, optiske sikter, noe som gjør den perfekt til de situsasjonene der jeg har god tid og god støtte for våpenet, så jeg får utnyttet presisjons potensiale til det fulle. Til stående skyting derimot blir det en annen sak, da blir den veldig fremtung (14.5" bull barrel).

Kikkerten som er perfekt når våpenet har en form for støtte blir til en negativ faktor når tiden for avtrekk nærmer seg. Det gjelder det samme for rifler som har en kikkert med høy forstørrelse f.eks 24X, det blir nesten umulig og få hjernen til å ta avgjørelsen I forbindelse med avtrekksøyeblikket og det oppstår nesten en form for avtrekksvegring.

I mitt tilfelle under jaktfelten vandret korset Innenfor "killsonen",men det var vanskelig og få tatt avtrekk, noe som igjen gjorde at tiden gikk og det begynte og minske på både armstyrke og oksygen.

Casullen derimot har sin styrke I god balanse/tyngde (7,5" løp), et perfekt avtrekk og meget gode jern sikter. Jeg har frest det orginale "ramp" forsikte til et undercut sikte, hvorfor?, jo jeg har nå skutt en del under forskjellige lysforhold med "ramp" siktet på avstander fra 20 til 100 meter og har funnet ut at det "lurer" meg når lysforholdene varierer.

Undercut siktet lager sin egen skygge så det blir skarpere under alle lysforhold, så får jeg heller leve med den ulempen det er og dra med seg litt semsket skinn fra hylsteret av og til, jeg skal vel altids få tid til og blåse av kornet før Kuduen kommer.

Ulempen med Casullen er at sittende kommer hendene ofte litt nærmere ansiktet så siktelinjen fra øyne via skur til korn blir kortere og dermed mindre presis. Dette blir kun et problem hvis holdet blir langt.

En annen ting er at jernsiktene ikke er værdt sin vekt I jern engang under skumring/demring. Jeg har prøvd og gå med jernsikter I skogen her hjemme og da blir det fort klart at de har sine klare begrensninger.

 

KULER

Har fått Lymans 325grains .430 støpeblokk, støpte 50 kuler, men kulene målte .429 ut av blokka og det uten at blokken var sotet, jeg får prøve med en mykere bly legering så får jeg se om det hjelper. Jeg har ingen brinell tester så det er vanskelig og avgjøre om kulene er for harde eller ei, men jeg jobber med saken. Har ladet opp 10 stk for kronografering, 45gr N130 Vith bak 325gr kula. Har en følelse at den ikke blir helt behagelig og skyte med.

07.04.00.

Støpte noen kuler i 325gr til 444`n, tok 1000 9mm kulegrosisten kuler og heiv oppi gryta. Jeg hadde sjekket med Kulegrossisten og de skulle holde 18 Brinell. Jeg satt ute og støpte og det var blitt mørkt, fikk fire av 50 som var ok!!!., resten hadde forskjellige defekter, som jeg så klart ikke så.

Annar og jeg var og skjøt storviltfelt forrige helg. Jeg må si jeg ble meget overrasket, etter å ha skutt en runde med hvert av Afrika våpenene, landet Jeg på 122 p av 150 mulige med Casullen, som har 7,5" løp og åpne sikter. Contenderen som jeg hadde en 1.5X Burris på ble det 100p med, dvs 22p dårligere enn med Casullen !!!, det skulle ikke være mulig.

 

Lenge leve Internet, jeg har kommet over en kar (Norsk) som har en del peiling på kuler og spesielt støpekuler. I tillegg er han håndvåpenjeger og har skutt 2 Elg og 15 rådyr med Pistol (Contender) COOOOL !!.

To av USA`s største guruer på jakt med håndvåpen, JD Jones og Larry kelly har faktisk vært her og jaktet på Elg i 88 og var da sammen med denne personen. Som avskjeds gave fikk han JDJ`s 375 Contender med hele "pakka".

Hvis jeg nå får dreis på disse støpekulene, så taler mye for at jeg legger alt annet på "hylla" og konsentrerer meg kun om de. Har ikke lyst til og komme til Afrika med mange forskjellige ladninger som jeg må holde rede på.

Men det gjenstår og se om jeg får den presisjonen jeg ønsker.

16.04.2K

Var en hel dag i "Avgrunnsdalen" og skjøt, forrige helg. Skulle teste/kronografere max ladninger både for 454`n med 325gr Lyman kula og ditto for 444`n

Ladningen for 444 Contenderen var Lyman 325gr 45gr/N130. Denne forlot 14,5" løpet med 1885 fps, jeg sier bare fy f…….. det slo helt forferdelig… jeg er ikke helt sikker på om jeg kan bruke den ladningen over lengere tid, den er i hvert fald ikke egnet til trening. Med 1885 fps var anslag energien 344kgm/munning og 216kgm/100m og beregnet "fri rekyl" var på 39 flbs, sammenlignet med en 44mag S&W som avgir 15 flbs (S&W 8" 300gr kule/1330 fps) så det trengs bra skyttersyke for og "skvise" av den avtrekkeren uten og nappe !!. Presisjonen fikk jeg ikke testet, fordi jeg stolte ikke på støpen, kulene ble ikke jevne på vekten og så heller ikke bra ut, var under dimensjonerte, men jeg støpte en ladning kuler her om dagen og de ble meget bra,lå innenfor +/- 1gr.

Casullen derimot var skytbar med 325gr Lyman foran 25gr/N110, noe som ga en utgangshastighet på 1574 fps,(7,5" løp) noe som igjen gir en anslags energi på 239 kgm/munning og 161 kgm/100m, med en fri rekyl på 29 flbs (rene pusekatten). Her manglet jeg en kikkert montasje, som er på vei, så presisjons testen får vente litt til. Det hjelper jo fælt lite at det sparker i begge ender hvis de sprer som en hagle, så jeg avventer litt med og trekke noen konklusjon på hva jeg skal bruke i Afrika, men går de bra, da blir det bly ! (nå er det sengetid 01:40) slutt.

36 dager til avreise

går tiden fort, om et par dager er det sprøyte tid, fire eller fem vaksiner skal jeg få og så er det malaria tabletter som snart må kjøpes inn, men alt dette går etter planen.

Det som ikke går etter planen er revolveren, Freedom Arms 454`n. Jeg får den bare ikke til å levere den lovede eksellente presisjonen som er meg forespeilet. den går rett og slett dårlig. Jeg har prøvd en drøss legeringer av Lymans 325gr kule og kommer ikke under 3" på 50 meter og det er for dårlig.

Jeg prøvde Sierra 300gr soft pointkule. Bare for å ha testet noe mantel, men den gikk om mulig enda dårligere, 5" på 50 m. I tillegg plystret den i gjennom alt jeg hadde av kataloger uten og vise det minste tegn til ekspansjon og det også på 50m i våte kataloger med en max ladning.

Fordi tiden for testing begyner og bli knapp, dropper jeg "blystyret" for 444 TC`n. Jeg går for en 265 Hornady interlock kule, som med 50gr N130 gir 2000 fps og i gjennomsnitt 30mm grupper på 100m og ferdig med det. Sjekk ekspansjonen på 265gr kula skutt på 50m

21mm sopp og 259gr restvekt

Max ladningene jeg testet med 325gr Lyman kula i 444`n var rett og slett ikke skytbare over litt tid, jeg fikk rykninger i øyelokket og angst svette hver gang jeg nærmet meg avtrekkeren. 265 ladningen er heller ikke snill men "levelig".

Har ikke fått hvert på banen så mye som jeg har ønsket i det siste, har gått to runder mot noen sinte streptokokker som ikke gir seg frivillig. Er på andre kur nå, halsen er fin men magen er lei Penselinen. Skal ha en langøkt på banen i morgen (18.06.00) og da skal dyre figurene opp på alt fra 25 til 150 meter.

 

30.06.2k

Fytterakkern og den går bra, 444 TC`n altså. jeg begynte på 25m og jobbet meg utover. Fra forskjellige stillinger med støtte var det null problem og holde meg innenfor en Reinsdyr "killsone" på 200meter og sikkert over dette også men jeg ga meg der, det eneste negative er at den er langt fra like enkel og skyte med, stående uten støtte. Klarer storvilt prøven stående men det er med god tid etc...... etc......

Ble etter hvert bra "sår" av rekylen, så nå har jeg montert på Pachmayr gripper bak og Pachmayr forskjefte og da øker vekten med 200g, det bør da hjelpe litt.

Annar har testet litt av hvert i 12" 45/70 TC`n. Dette er en med TC`s egen munnings brems, som jeg må si virker meget bra ( bråker noe helt for JÆ........) alt han har dyttet inn har rekylert som en pusekatt i forhold til 444`n, men her om dagen tok han skrittet ut og klemte av noen 400gr blykuler ladet opp mot max og det så meeeeget ubehagelig ut, gikk fort gjorde de også, men fytterakkern og dårlig de gikk, vi snakker 10"+++ på 50m !!!. Jeg prøvde 3 skudd bare for og ha erfaringen og det ble som og skyte 325gr max ladninger i 444`n bare at jeg ble sandblåst av munnings bremsen samtidig, ikke f... om jeg hadde skutt den uten brems. Han går for en 300gr Nosler Partition som er presis og oppfører seg meget bra under "katalogtesten" og som et pluss er den også skytbar !., da får det heller være at de koster 10-11 kr stk.

Til "Casullen" har jeg vært rundt og tigget Hogdon H110, har greid og skrape sammen ca 400g og det skulle holde til test litt innskyting og jakten hvis dette kruttet gjør lykken. Tok på meg spanderskjorta og ringte til Parabellum (det pleier og koste meg dyrt) og bestillte 200 Hornady XTP magnum kuler i 300gr. Det viste seg at de hadde noen esker av Swift`s nye 325gr A-Frame kule i .452, så jeg tok med en eske. Har prøvd og holde meg unna disse superdyre spesialkulene fordi de rett og slett er for dyre og skyte mye med, men nå er det snart sannhetens time så allt må prøves for og blidgjøre "Casullen". Hvis ikke har jeg i hvertfald prøvd kombinasjoner som Freedom Arms anbefaler og går`n ikke bra da sleiker jeg på et frimerke og sender`n hjem !.

Annar og jeg var og satte sprøytene her om dagen. Det var ikke 6-7 stykker som var meg forespeilet, men snarere to til Annar fordi han hadde tatt hepatitt-A i forbindelse med FN tjeneste. (han hadde sansyneligvis ikke trengt noen sprøyter, men husket ikke hva han hadde fått før så da stakk "søster" litt "just in case") så han fikk polio og stivkrampe og jeg fikk alle tre. Prisen derimot var riktig i forhold til hva jeg hadde hørt 650 for tre.

17.07.2K

Nå er det bare et par uker igjen ++, sitter på Gardermoen på vei til Brønnøysund, har plenty med tid til og sumere litt for "dagboka" før min avgang.

Godsakene fra Parabellum kom som vanlig fort, jeg vet ikke hvorfor men jeg venter nesten alltid at når jeg bestiller på postordre så kommer feil varer eller så går det "vinter og vår", men det har det ikke gjort fra Parabellum. Det jeg bestiller kommer og det kommer fort, kan få det noe billigere hos Agder men da må jeg vente en 14 dagers tid ++++, og hvem har vel tid til det.

Partition 300gr .458 til Annar`s 45/70 TC og Swift 325gr A-Frame .452 og Hornady 300gr XTP mag i .429 til meg. Gikk i gang og ladet testladninger til "casullen", 31gr Hogdon 110 bak XTP`n og 29gr Hog 110 bak Swift`n, krympet skikkelig så ikke kulene skulle krype ut under rekylen. Tok også med en ladning med 29gr H110 bak Lyman`s 325gr GC kule.

Jeg hadde allerede bestemt meg, hvis jeg ikke fikk noe dreis på "Casullen" nå, så gikk den tilbake til FA. Kan egentlig ikke fordra våpen som er så sære at det bare er et par ladninger som "går". Jeg har hørt skyttere nevne denne egenskapen som om det skulle være noe eksklusivt, som om børsa var kvalitetsbevist og bare ville ha "godsaker" !!. Nei gå bra med det meste og fremragende med noe, er en for meg "god børse". Vel nå ser det ikke ut som "Casullen" min er av dette slaget, den kunne i hvertfald ikke fordra Vithavuori av noe slag og ser ikke ut til og være så overvettes glad i blykuler heller, selv om det er litt for tidlig å være helt bombastisk der.

Med Hogdon H110 ble saken litt anderledes, her krympet gruppene til det akseptable. Swiften holdt et gjennomsnitt på 55mm på 50m og XTP kula 52mm også på 50m. 325 Lyman ladningen var blitt bedre, lå nå på 70mm, men kulene kommer underdimensjonerte ut av blokka og Parabellum hadde ikke noen ny blokk på lager, så da får jeg bare droppe de kulene så lenge.

Vel da var saken "biff" "Casullen" blir med til RSA på nåde !. Jeg må vel bare nevne at jeg har grunn til og være kritisk, selv om den nå går ned mot 50mm, jeg hadde nemlig en 4" S&W 686 (357) som med 160gr Horn sil kule og Vith N110 samlet i gjennomsnitt (5 ser av 6sk) 39mm på 50m og den kostet 3200 kr !!.

Som Brittney sier Ops I did it again. Første skuddet med 325gr Swiftkula, førjeg skulle begyne og teste (for og få litt mantel i løpet) skjøt jeg sittende, godt konsentrert om siktebildet, hanen faller og jeg sitter igjen med undercut siktet dypt begravet inn i panne brasken !!!!!, fy f.... den rekylerer, ikke noe problem for puselankene for villdyret rotere i hånden, men kommer "eple" for nært er det gjort. Jeg hadde tenkt på at jeg muligens måtte blåse semsket skinn fra siktet etter og ha dratt det opp av hylsteret, men at jeg skulle måtte fjerne mine egne skinnrester fra forsiktet hadde jeg ikke tenkt på !.

Ellers er alt i rute, tror jeg. Skriver huske liste og veier utstyr om dagen, skal holde meg under 20kg. Våpen 6kg, ammo 3,5kg etc. Ringte Oslo tollkontor her om dagen, hvor en hyggelig dame straks sendte meg 6 eks av midlertidig utførselstilstelse for våpen, har til og med vekslet 3000nok til Rand for en time siden, (føre var, gjort er gjort, selvgjort er velgjort etc etc).

Til Søndag er det full fart i Avgrunnsdalen, da skal dalen fylles med pappdyr.

 

 

 

5 DAGER IGJEN

jeg er klaaaaaar, og jeg har gjort noen forandringer. Jeg gikk igjennom ladedataene for "Casullen" her om dagen og fant en ladning for 325 Lyman kula som hadde hatt respektabel presisjon. Grunnen til at den var forkastet var at jeg ikke fikk max hastighet ut av den med Vit N120, den gikk ut med 1400fps med 31 gr. Tenke, tenke. 1400 fps for en 325gr kule det er såklart nok i massevis for alt annet en Elefant, men i min søken for alt over 1500 fps++++ hadde jag droppet denne ladningen, vel nå var den i søkelyset igjen og hvorfor ???, jo av samme grunn som før. Jeg liker og skyte mye med en ladning på alle avstander for å få den "Gode" følelsen, vel greit det bare og bestille 1000 Swift A-frame og skyt i vei eller ?. 10000 kr for kulene + 1150 for krutt og tennhette, det blir 11150.- og det er mye penger spesiellt når de fleste jeg har vært i kontakt med (USA) annbefalte tunge blykuler for gjennomskyting både på grunn av blodspor ved ettersøk og gjennomskyting selv ved skrå skytevinkler.

Vel så var det bare og begynne og lade, ristet på boksen Hmmmm! 50gram igjen, skulle ikke være noe problem det var jo tross alt Vithavori. Ut og shoppe krutt. Parabellum Nei, Landerøe Nei, Røgeberg Nei, Aaserud Nei,. jeg ringte rundt til alle jeg kjente men ingen hadde N120 .

Nå ble jeg forbanna. Jeg resignerte, med 10 dager igjen tok det for lang tid og få bestillt krutt så jeg måtte bare slå meg til ro med de få Swift kulene jeg hadde igjen. Jeg dro opp til Jaktpartner for og kjøpe en Reinsdyrskive for siste økt, hadde 5 patroner igjen som jeg ville skyte på 50m for og bekrefte at jeg var inskutt.

Ble stående på Jaktpartnere og beklage min nød over hvor lite alle hadde på lager, "det skulle vært i USA etc etc da hadde det ikke vært noe problem og få tak i krutt nei", Hva jeg skulle ha ?, jo Vith n120, men det er det ikke en jæ......l som har i detta pottitlandet. Vi har såklart det sa ekspeditøren vi prøver jo og ha bla,bla................. Fra den dypeste dal og opp på den høyeste topp. Så var det altså Norma importøren som satt men N120. Prisen var til og fryse på ryggen av, men hva gjør vel det i en sånn lykke stund.

Har vært på banen et par dager og skutt 300 skudd med "Casullen", på allt fra 25 til 150meter. 150m er for drøyt men, opp til 100 føler jeg meg trygg . Nå har jeg den gode følelsen !!. Har pakket og er klar til og dra. Det ble 21,5kg som er 1,5kg over grensen men jeg bare måtte ha med litt ekstra ammo, det kan jo tenkes noen har lyst til å prøve !.

Annar og 45/70 Contenderen er også i rute, han sitter og koser seg med monsteret og ser ikke at det tynnes ut på standplassene rundt ham. Det smeller som en Bofors og blåsten fra munningsbremsen "sandblåser" alle i 3 meters omkrets, Otrivin er ut 12" og munningsbrems er inn !!!.

VIDEO !

Vi har med ganske mange video kameraer og skal filme litt for hverandre. Hvis det blir noen fine sekvenser kjøper jeg et video kort til PC`n og legger ut noen *.avi snutter på hjemmesiden. Kanskje Norges første live pistoljakt sekvens ??!!.