Kiiiiiiiiiim, nokia`n ligger og vrir seg på nattbordet. den fungerer som vekkeklokke og har brukt et par ring på og få meg fra rem søvn til og stå i "giv akt" ved siden av sengen. Har Annar som romkompis, så det er ikke noe vits i og la mobilen ringe lenger for og få noen reaksjon. Der må det hardere behandling til.

Klokka er fem over fem og jeg hører at det også er aktivitet i naborommet. Det er bekmørkt ute, men jeg kan se lys fra hovedhuset så Helain og Gustav er nok klar med frokosten.

Det er helt spesielt og stå her igjen, nøyaktig et år etter og spenne på seg det nå  velbrukte 1,75" Price Western belte og Fa`s western style 7,5" hylster, alt fettet inn flere ganger for og unngå "knirk". To Freedomarms patronholdere med 12 skinnende .454 Casull patroner i, festes på beltet. ca 4536gr bly totalt. FA`n fylles med patronene fra den ene patronholderen og slippes på plass i hylsteret.

Frokost og så av gårde. Mona og Kristian er allerede godt i gang med frokosten og trøtte tryner kommer til. Som ventet har håndvåpen entusiasmen tatt helt over Kai la igjen rifla hjemme og Gunnar har sin i Chaleet. Både Boro og Gunnar starter med TC`ne i 30/30Win. Casull har med både FA`n i hoftehylster og STI 38 Super`n i lårhylster. Ser ut som han er tatt rett ut fra en "Terminator" film. Selv har jeg lurt 444 TC`n  ned i sekken. Har lyst til og prøve den på en gris eller en Impala. Annar og jeg blir med Alex. Vi skal starte på Paardenberg, det er  området som tilhører Ranchen, det er ca 1800 dekar og det er vel tilrettelagt for Buejegere, med blinds både nede i bakken

og oppe i høyden

 De andre drar til Klipvlei, Morusius og Exlux, de ligger ikke langt fra hverandre men en halv time fra Paadenberg.

Solen har begynt og ta og vi smyger så godt vi kan. det blir litt lyd og terrenget er på noen steder svine tett. Alex først, så meg og til slutt Annar. Jeg har Elan som hovedmål, men er åpen for Gems, Stor Kudu, Sebra og Blue Wildebeest. Annar har et mission og det er Kudu. Han er også klar for vortegrisene, men ikke på bekostning av Kuduene. Det blir fort klart at og smygjakte her er vanskelig. vi kommer ikke inn på dyrene før de hører oss. Det er til dels ok vind men. Vi ser spor etter Sebra, Kudu og Elan, men det hjelper lite når de er som sunket i jorden. Ingen tvil om at vi vil få suksess hvis vi sitter tilstrekkelig lenge ved et vannhull, det er tjukt av ferske spor.

At Annar og jeg går sammen er ikke tilfeldig. Han har fått opp formen i år. Sykling og bedriftsfotball (og skilsmisse) er oppskriften. Jeg har bestilt kun Walk&Stalk jakt i År, minimalt med bilbruk. Og traske fullt konsentrert i to ganger fire timer i 27grader i syv dager krever litt forberedelser. Kjenner likevel at konsentrasjonen glipper når det går for lang tid mellom hver gang vi ser dyr, og vi ser ikke mye dyr. Vi smyger opp til et vannhull hvor det både er et jakttårn og et nedgravet bueblind. Vi går opp i jakttårnet for og slappe av, samtidig som vi kan postere. Det blåser og vi finner fort ut at vi ikke kan skyte sikkert, så vi klatrer ned og setter oss i bueblindet. Der er det ca 40 meter til enden av vannet. Det kommer inn vortesvin og vi kan høre Impala snøfte til venstre for oss. Impalaene kommer ikke inn, men til slutt kommer det en pen gris inn. Annar bestemmer seg for og prøve  seg på den med FA`n som det ikke er felt noe vilt med ennå. Klokka er 1200 og Annar legger an. Det er dårlig med støtte, bare anlegg for pipa. Skuddet runger i "bua" og jeg lar motoren på kamera spinne til jeg ikke ser flere griser. Plassen er tom for dyr. men det er heller ikke noe død gris der. Vi leter og leter men finner ingen tegn til at den er truffet, ikke en blod dråpe er å se.

Annar bestemmer seg for og ta en tur til på skytebanen i lunsjen, byttet nemlig fra Pachmayr til tregrep rett før vi dro Hmm...

Her er hva som skjedde...

Til høyre over grisen i venstre bilde skimtes støv og partikler som flyr opp fra bakken over grisen, altså for høyt og til høyre.

Gjett hva testskytingen viste...!!

Etter lunsj var vi igjen i siget. fremdeles var vi ikke kar om og komme inn på Elan og Kudu. Vi så også lite andre dyr. I lunsjen snakket jeg med Gustav, faren til Alex og han fortalte at det var en flokk på syv dyr hvorav fire var store okser. Problemet var at de alltid holdt til i tettkjerrene, bortsett fra sent om kvelden. Da kunne det hende at de trakk inn mot gården for og lure til seg ferskt gress. Ikke f... om jeg skulle sitte på tunet og vente, så det ble og smyge i tornehelvete. En time før det ble mørkt satte vi oss opp i et tårn ved et vannhull. Tørst og trøtt, med verkende legger.

Det begynner og skumre og plutselig kommer det et par Duikere løpende. Vi sitter og ser på de en stund før de stikker. Så kommer det enda en inn. En ensom bukk. Den beiter gress 120 meter unna og jeg liner opp 444 Contenderen. Så tar den et par joggerunder før den stiller seg opp med bredsiden til på 80 meter. Etter åtte timer med trasking har jeg ikke en eneste nerve i kroppen som orker og gjøre noe krøll så trådkorset ligger støtt som fjell. TC`n bjeffer og rekylen hamrer inn i håndflaten. Duikeren ligger som et utblåst lys. Vi tusler ned og tar den i øyesyn, Annar knipser noen bilder.  Den er fin, geviret går jevnt med ørene, legger den på planet før vi stryker "hjemover" mot iskald Amstel og  nye jakt historier.

Første vilt skutt med 444 Contenderen på de tre årene vi har vært iAfrika.

 

Det er lys og aktivitet på slakteplassen, Der henger både Kudu og Oryx til flåing. En pen Impala ligger også klar.

Kai står for Oryx`n !!

Første vilt skutt med håndvåpen og så blir det en Oryx, men så gliser`n også fra øre til øre.

Kai og Freek har jaktet på Impala i hele dag. På slutten av dagen er de kommet seg ubemerket inn på en flokk Impalaer som beiter. Impalaene blander seg  med et par Oryx`r og det blir uro i flokken. Oryxene blir plutselig var av Kai og Freek og setter seg opp for og dra av gårde. Kai kommer seg raskt i posisjon og den ene Oryxen snur seg opp for en siste sjekk. Kai får inn et skudd, rett forfra på 80 meter! og Oryxen detter i smellen!! .

S&W 629 med 6" Løp 300gr "Clarry Haglund" kule. Oryx`n ble skutt forfra på 80 meter. Kulen gikk gjennom hele dyret og satt bak i skinnet.

 

Kulen til venstre er 300gr .429 kulen fra Clarry Haglund.

THE KUDU! (the grey ghost of Africa) er det Boro som står for, Forsvarets store sønn har startet der han slapp i fjor. Forskjellen er bare den at i år er det TC`n i 30/30 som skal til pers og 150gr Nosler Ballistic tip er medisinen. TC`n var forøvrig med i fjor også, men under testskyting fikk Herr Boro lyst til og finjustere sin nye 4X Leupold kikkert, noe som endte med at han satt med hele justerings tårnet løst i hånden. I år derimot var alt på plass!!

Vi diskuterte litt på forhånd om en 30/30 Win var litt "klein" til såpass stort vilt som Kudu, Oryx etc., men det skal vise seg at som de fleste jegere med litt tyngde hevder, så er det plassering av kulen som er det avgjørende.

BORO`s egen story klikk her!!

  1. Dyr: Kudu       54.5”
  2. Klokkeslett: 0830
  3. Våpen: Contender 30/30 14”
  4. Kule: 150gr Nosler Ballstic tip.
  5. Hvor mange skudd: et skudd i hjerte fra siden gjennom busker

Boro starter jakten på en helt utrolig måte. Får en  "monster Kudu" på post etter bare et par timer på Jaktens aller første dag!! 

Kuduen er ikke villig til og vise seg ute i det fri, men holder seg i stedet hele tiden bak noen busker. Holdet er ikke mer enn 20 meter! Boro ser konturen av dyret gjennom de tynne buskene og skyter. Kuduen løper 50 meter for så og dette død om. For en start!, Kudu på 54,5 tommer!! og for noen perfekte horn. De ser ut til og ville strekke seg helt inn i himmelen!!

Når "skinnerene" har gjort sitt, sitter vi igjen med en mantel fra en 150 gr Ballistic tip. Hmmm!!?? Dette er ikke noen spesial kule for pistol men derimot en rifle kule for F.eks. 308Win, 30-06 og det som verre er. Selv ville jeg vært skeptisk til og bruke den av frykt for at den overhode ikke ville åpne seg i de beskjedne pistolhastighetene (antar ca 2100-2300 fra 14" Contenderen). I stedet har den vrengt seg og tømt mantelen i dyret.

Antar det skal bli vanskelig for noen og toppe denne Kuduen!, men det er seks jakt dager igjen, så.

En Contender til har vært i vinden! Gunnar har felt en pen Impala med en 30/30Win Contender. Dette er en 10 tommer. Gunnar har brukt en kule fra Hornady. En kule tatt frem, spesielt  med tanke på pistoljakt. 130gr SSP (singel shot pistol) Interlock.

Gunnar har postert og fått Impalaen inn på 40 meter. Han skyter den rett fra siden og skuddet går igjennom dyret, som går 50 meter før det  detter om.

  1. Dyr: Impala
  2. Klokkeslett:     1700
  3. Våpen: Contender 30/30
  4. Kule: Hornady 130gr ssp
  5. Hvor mange skudd: et skudd

 

 

Alle går rundt og smiler som sola, bare Mona er litt betuttet.

Etter at vi dro ut på jakt viser det seg at det ikke var noe opplegg for dagen i dag og Mona har tuslet rundt i campen den første delen av dagen før hun på ettermiddags økten blir med ut på jakten for og ha noe og gjøre.

Mona var blitt lovet et opplegg hvor hun skal bli kjørt rundt i bil for og oppleve det SA har og by på. Ikke fordi hun er for lat til og bli med Kristian på Walk&Stalk, men fordi hun har en slitasje skade i hoften som har gjort det ene benet 3 cm kortere!! (trenger sårt og få byttet ut hofteleddet med noen hundre gram titan.)

 Det skal etter hvert vise seg at "godeste" Pierre ikke har gjort jobben sin, eneste "opplegg" er et besøk til en oppdretts park for løver. Det skal også vise seg at Mona i de seks kommene dagene "tvinges" til og bli med PH Fredrik og "husband" Kristian rundt på jakten og på den måten får øynene opp for jakt på det Sør Afrikanske vilt.

Mona, Kristian og PH Fredrik.

For og foregripe begivenhetenes gang litt, kan jeg vel  nevne at Kristian og Mona var innom meg her om dagen og lånte en Contender rifle i 223rem. En rifle som Mona skal ha som et treningsvåpen en tid fremover!!

Enda en riflejeger sier du?.

Neida!! det er en baktanke med og låne bort Contender riflen, jeg har nemlig både et oktalt 10" 30/30 Win løp liggende og holder ikke det har jeg også 357 Herret og 444 Marlin løp liggende. Så  kanskje kan vi får se Norges første kvinnelige håndvåpen jeger i action i Afrika til neste år!? :)