Calibros goes RSA Dag 4

08.08.2001

Sakte men sikkert strømmer "Trøttetryner" til rundt frokost bordet. De fleste har funnet sin egen rytme nå. De vet når de må stå opp for og rekke og hive i seg noe mat før bilen går. Boro er den siste som dukker opp. Raging Bull`n ser unektelig ut som noe tatt ut av en Terminator film der den henger i Boro`s skulderhylster. Ser målbevist ut i dag, der han svinger "Borostikken" rundt .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Boro har hatt "tørke" de første tre dagene og det passer dårlig, med Boro`s iboende temperament.

 Hans får en ny start i dag !. Dagene som media stjerne er over, journalistene dro med bilen kl fem i dag for og rekke et fly. Noe sier meg at Hans ser frem i mot og kunne smyge litt rundt på egenhånd uten og ta hensyn til kameravinkler. 

Jeg tror det snart er på tide og sette inn nådestøtet på den "unge" hjortejeger (Bruno). Han sikler mer og mer på håndvåpenjakt, Ingenting i veien med skyteferdighetene, så det er bare og konverteren til Håndvåpen og det før Bue jegerne tar`n!! UFF!: ) 

Terje skal ut til favoritt posten sin i dag, har sett en stor Kudu der de siste dagene men har vært i tvil om han skulle prøve seg på den, har jo tross alt en 58" på veggen fra før. For oss andre er dette en luksus avgjørelse, siden ingen av oss har skutt Kudu overhode. Selv har jeg bestemt meg for at er det en voksen kudu spiller det ingen rolle om den ikke er noe "monster dyr". Første Kudu får være fra 45" og opp. Det viktigste er at det blir et fint "stalk" og et "one shot kill".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Casull og Boro bare går rund og gliser. Verdens største antilope har klistret verdens største smil på de gutta ! Hein og jeg drar ut for og ”stalke” Elan og Kudu. Jeg har ikke jaktet med Heine før så jeg er litt spent. 

Han setter av gårde i et typisk stalk, skrem følg på og skyt tempo. Alle har forskjellig måte og jakte på. Ikke det at noen gjør feil, men det er helt klart at Riflejakta sitter i kroppen. At, bare man kommer i kontakt med dyr så løser alt seg. Gå på så byr det seg en skyte sjanse før eller siden. Vel det gjelder kanskje for en Rifle skytter, hvor 100 meter er et moderat hold og 250m er akseptabelt. For de bolde pistoleros tegner saken seg annerledes. For en seksløper med åpne sikter er 100 meter uendelig langt og 250meter er en uendelighet ! 

Huker tak i Hein og forklarer hvordan livet ser ut for en håndvåpenjeger og straks er vi nede i ”halv fart”. Det er noe spesielt med og tråle landskapet til fots og i sneglefart. Kommer hele tiden over dyr som ikke aner at vi er der. Vi kan velge og smyge oss rundt, for ikke og skremme opp dyr eller stoppe opp og vente til de har trukket unna. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Er litt bekymret for hvordan vi ser ut. Jeg har full camo og føler meg unektelig litt på ”karneval” når PH`n går i kortermet med vinterblek kropp, som for meg ser ut til og lyse som en 60 watt`s pære. Kommer på en Oryx som holder høy hastighet gjennom terrenget. Vi følger på parallelt en times tid i håp om at den skal sakke litt av på tempoet, men det er helt klart at han har et mål. Plutselig er han borte !. Vi smyger oss inn mot stedet vi sist så den men har litt hastverk siden vi ikke vil havne alt for langt i bakleksa. Tabbe!!! Oryx`n har stoppet helt opp i et tett kjerr og står og sjekker. To blekansikter går rett i fella og den ”boffer” er borte i en støvsky. 

Vi forsetter i ”slow motion” og en time senere kommer vi inn på en flokk Kuduer. Kuduene står bak noen busker og er helt intetanende om vår tilstedeværelse. Vi smyger oss inn med dekning av noen busker, men går tom for busker når det er 70 meter igjen. Ser til øye blir stort og vått, men kan ikke se at det er noe bukk i flokken. En av hunnene ser vår vei og stusser. Vinden går sterk i vår retning så det skulle ikke være noe problem. 

Vi har frosset, men hun slipper oss ikke med blikket. Et bjeff så er hele flokken på vei. Det er virker helt utrolig. Det er ikke mulig og se oss gjennom en busk eller?.  Jeg snur meg mot Hein og løfter armene i et spørsmålstein ? Han forklarer seg ved og løfte venstre arm. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Venstre arm får solen gjennom busken og lyser, som før sagt, ”60 Watt`s pære” Flokken hadde ikke bukker så det var ikke noe tap, men en lærepenge det var det !. Sulten som f.. kommer vi oss tilbake til campen, spent på og høre om formiddagens hendelser. 

Bue jegernes Terminator har slått til igjen!!  Terje fikk tidlig den store Kuduen inn på sitt vannhull. Problemet var at den ikke ville samarbeide. (bue jegerens evinnelige problem) Enten stod den for langt bort eller så stod den i feil vinkel. Terje spente buen, men måtte slippe ned strengen flere ganger. 

Hjelpen kom fra uventet hold !. Rett før det var tid for og bli hentet kom en litt mindre Kudu okse kom inn og  terget den store. Den store stilte seg opp for og forsvare vannhullet og stilte seg dermed opp med bredsiden mot Terje. Stor tabbe for Kudu !. Husker ikke nå akkurat hvor langt den gikk, men det var ikke mange meterne før den falt død om.. 

 

 

 

 

Hans skjøt en Blesbukk som ikke gikk noe sted, den bare klappet sammen og ble liggende.

 

 Casull har også vært ute og svingt seksløperen på formiddagen. Han og FA`n kommer veldig godt overens disse dager og under smygjakt med Pierre skjøt han en stor Wildebeest, her snakker vi Roland Ward ++. Første skuddet satt rett ”In the boiler room” og  det hadde holdt, men det er rart med det, når dyret løper er det lett og ”klemme på” og som sagt som gjort. Slutt summen ble fire skudd og med Willbæstet i fullt firsprang på tre av skuddene, og alle traff !!!. MR Casull hadde nok vært en stor utfordrer til ”Billy the kid” hvis han ikke hadde vært født så alt for sent !!.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Heinie serverer oss lunsj som vi nyter i høylytt ”jaktstøy.” Etter lunsj skyter Line og jeg  litt med bue. Låner Recurve buen til Hans og sender av gårde noen piler. Etter hvert kommer flere til og prøver. Det er ikke umulig og treffe med den, men det er vanskelig og skyte jevnt godt. Det blir fort tre ”killsoner”  fulgt opp av en pil helt i det ”blå.” 

Lunsj er over og vi ivrer ut igjen. Pierre og jeg  jakter i et nytt område og har fått med oss  en kjentmann. Smyger på en enslig Oryx en time men den bare forsvinner. Vi er ute i tjukkeste bushen og  jeg kan for mitt bare liv ikke skjønne hvordan trackeren kan finne tilbake til bilen. Ikke bare finner han bilen, men vi kommer ut av det tjukkeste villniss og treffer midt på bilen !!.

 Mobilen til Pierre ringer og jeg ser at det er dårlig nytt. Hans har skutt en Kudu som ikke falt så Pierre må av gårde på ettersøk. Jeg blir riktig sippete. Jeg er jaktsugen og det verker i FA`n. Faen…Faen.. Jeg foreslår for Pierre at  jeg kan ta med meg  trackeren  og forsette jakten, for Pierre skal allikevel bli hentet av Hein og trenger ikke bilen. Pierre drar tilbake og vi forsetter inn i bushen. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trackeren er en gammel krok som ikke kan et dugg Engelsk, så det blir en del peking og veiving med armene mens vi kjører. Jeg stopper bilen og gestikulerer at jeg liker og gå i stedet for og kjøre rund og lurer på hva han synes om det ?. 

Har fått en formening om at vi ser vel så mye dyr bare ved og gå. ”Kroken” lyser opp som solen og spretter ut av bilen. Legger hendene på ryggen og faller inn i perfekt smygtempo. Vi ser både Oryx og Wildebeest, men vinden er forræderisk og røper oss. Solen stuper ned bak åsen så vi går tilbake til bilen. Etter et par ”Castle” i rødmende sol, kjører vi tilbake for og plukke opp Pierre. I det vi svinger inn i campen er det i hvert fall ingen tvil om at Casull har noe på lur, han stråler som selveste sola. 

Jo da, han skjøt Kudu og det rett før skytelyset forsvant. Jeg spør om hendelses forløpet og gliset vil ingen ende ta. ”One shot one kill” 115 meter stående !!. Kuduen gikk under 100 meter før den falt. Det er bare og skyve unna den lille misunnelsen og gratulere, Hein og Pierre som selv har prøvd FA`n uten og treffe den berømte låve døra på 50 meter bare rister på hodet. 

 

 

 

 

 

Et glass Rødvin under dagens oppsummering hører med !!

.