KUDU JAKT

RSA 2002

 

 

 Vi kjørte fra Paardenberg til Peet`s farm , derifra 25 Km  til nabo farmen som det ikke har vert jakta på.

 

Når vi nærmet oss farmen så vi flere kuduer, dem stakk selvfølgelig inn i bushen. Vel framme ble vi møtt noen små hunder, ei tispe er veldig kjælen, så den får litt kos .

Vi blir bedt inn til te og der planlegger vi jakta. Farmeren forer kuduen kvar dag Kl.10. Vi bygger da en blind av bush på bakken der han forer. Kl. 10 kommer han med foret  og kjører tilbake som vanlig, vi sitter stille som mus i 2,5t., men selvfølgelig kommer vinden feil vei og  forråder oss.

 

 Kjører bort og tar en prat med farmeren  når vi reiser derifra følger tispa etter, Peet stopper og jager den tilbake Kjører som fa……..  mot Peet`s farm så hun ikke skal følge etter. Vi skal opp i en blind som er bygd i et tre ( der Boro skjøt sin kudu ). Parkerer noen hundre meter fra plassen ,sniker oss innover ser noen kudu kuer, dem trekker inn i bushen

Vi klatrer opp, gulvet knirker så her må man trå forsiktig , setter oss på benken og føler meg trygg på camo. nettet skjuler bevegelser.

Etter 1 t. kommer kudu kuer inn og spiser men de er nervøse .Føler de ser oss men vi sitter helt stille. Plutselig stikker hele gjengen, men hvem skremte de.

Vi ser oss om og nede på bakken sitter tispa som eg kosa med, den har fulgt etter hjul spora i 10Km.

Peet klatrer ned tar med tispa opp .Det er Ca. 3m ned til bakken.

Bikkja er så kjælen at det reine plaga men ho legger seg til å sove omsider.

Vi har kvelds sola i  ryggen , det er fint tenker eg da har dyra sola i øyene.

Så ser eg to bukker komme forsiktig inn fra venstre , 50 –60 meter fra oss begynner vi å reise opp sakte . Så ser eg bikkja vakne og springer bort til andre sida for å se bedre. Kuduene ser dette og stikker , den største til venstre den andre rett frem , snur og ser rett på oss der vi står halvveis oppreist, tiden går ryggen verker som bare fa……og  kroppen rister av den anspente stillinga.

I høyre øyekrok ser eg en impala komme, den går direkte bort til foret spiser litt

Da blir det bevegelse i kuduene , de kommer fra alle kanter sikkert 10-15Stk.

I mellomtiden har eg putta løpet og kikkerten på T/C gjennom camo. nettet får å skyte mot foringsplassen .

Kjenner noe pirker meg i ryggen og ser ned på handa til Peet , der han peker med en finger til høyre. Vrir da hode til høyre og ser en stor kudu komme sigende inn på 25 meter, greier da å vri T/C ut av camo. nettet uten å henge seg fast (jævla flaks) Legger korset bak bogen og lar skuddet gå , som føltes bra.

Når skuddet kom, hoppa bikkja ned og for etter kuduen som var påskutt .

Bukken stupte I AFRIKANSK RØD SAND etter 70m. ,

 

bikkja sprang rundt kuduen å bjeffa som en elghund. Når eg går tilbake ser da opp i blinden.  ser  tvers i gjennom camonettet .Kuduene så alt i detaljer oppe der.

Dette er den mest spennende jakt eg noensinne har opplevd. Kuduen målte vi til 53.5 ” meget godt fornøyd med det.

Størst i  Årdal trur eg ,er ikke sikker på kor stor Line`s kudu er.

 

 

      Gunnerman.