Per lager riper i FA`n

 

For noen år siden begynte Per og "drodle" om og starte å gravere. Du vet sånn som han  Peter Rasmussen.

Som  fanatisk leser av Våpen men totalt uinteressert i gravering kunne jeg bare vagt huske og ha hørt om Rasmussen. Men ikke et "Våpen" blad har gått tapt så etter litt forskning fant jeg dette:Aha! Sjekk denne forsiden. En fryd for øyet i sin minimalistiske (forsiden altså ikke colt`n) rene utførelse. Nå om dagen skal jo alle historiene inne i bladet fortelles på forsiden!

Gravering er en smakssak, men godt håndarbeid er ikke, det er et faktum som enhver kan se, uansett om en liker graverte våpen  eller ei.

Jaha, så det var det Per hadde lyst til og begynne med.

 Da bestiller jeg med en gang. Jeg vil ha Calibros gravert nedover backstrap`n på FA`n og den må ikke være for dyp for jeg vil ikke flåes hver gang en 378gr kule forlater løpet. Bortsett fra det kunne Per få frie tøyler. Dette er tre år siden og først i påsken 2004 fikk jeg lov til og levere FA`n.

Alt 14 dager etter begynte jeg så klart og mase.

Og være separert fra FA`n over lang tid gjør vont, men selv om jeg kalte Per for diverse ukvemsord som sinke, snegle etc ble det ikke noe fortgang. Jeg fikk hint om at han var på jevnlige besøk hos mester`n (Rasmussen) så jeg skjønte at det var alvor, men det var da bare og få ripet inn åtte bokstaver eller....?

Så i forrige uke ble det klart at det var klart for avhenting: Lørdag den 27 juni 2004.

Pakket bilen full av unger og satte av gårde: Vel fremme og etter og bli pint med kaffe og wienerbrød (som for øvrig var verd ventingen) fikk jeg skue "smykket".

Og her er den:

Gjett om jeg fikk hakeslepp!! Calibros lagt inn i gull!!! Og i tillegg hadde Backstrap`n fått en sober satin glassblåst/børstet finish. (Gulltanna i bunn av skjefte er det jeg som har lagt inn etter at rekylen slo sundt skjefte under testing fra benk)

 

Ja dette var det ikke lett og finne noe og utsette på. Per derimot hadde mye og utsette på Freedom Arms revolverens rustfrie stål, når det gjaldt og få verktøyet til og holde.

Men hvor bra dette er, er ikke lett og bedømme før vi tar en titt på graverte børser som vi i dag bedømmer som noe av det ypperste.

Hva med denne Holland & Holland børsen f.eks.

 

Når du har betalt hundreoghelve...... tusen kroner for denne børsen er det litt flaut at Per fra Hurum gjør det vesentlig bedre og det på første forsøk!!

Her er backstrap`n blåst opp så vi virkelig kan studere.

 

Om jeg er fornøyd?? Ja visst!! helt til regningen kommer.....:)

 

Cali....