Dag 4 "double"!!

Gjeeeesp. morgenstund har gull i ...... Med et 31" Villbæst under vesten er det lett og våkne med et smil. Annar ligger også og smiler i søvne, drømmer nok om en "monster" Kudu!!

Hører at det er aktivitet på badet, Casull er oppe og klar til dyst. Han skal jakte med STI`n i dag. Ingen av oss har jaktet med automat pistol i Afrika før, så det blir interessant. STI`n er i 38 super og ladet opp med en 147gr Hornady XTP kule.

I tillegg har Casull med seg en 3-D camodress, han har tenkt og prøve. Dressen er av typen  "militær sniper". Etter at den hadde ligget fremme i tre dager var det litt spennende og løfte den opp, den kunne jo ha blitt bolig for alskens dyr og insekter. Vi har hatt monster edderkopper trippene rundt oss de siste dager så...

Alle går for samme oppsett som i går. 

 

 

Casull har spent på seg STI`n  og er på vei til "naturblind" med Cobus. De  har hugget ut et "rom" inne i et tornekjerr som vender ut mot et vannhull, et fantastisk blind og sitte i. Kan selv tenke meg og prøve det litt senere, sitter liksom "oppå" dyra.

Annar skal ut og postere etter Kudu som i går. Høres enkelt ut, men når det er en drøss forskjellige dyrearter  inklusive et par ville okser (fe) som frekventerer vannhullene er det ikke lett og ikke bli oppdaget.

"Team Sverre" har igjen lagt beslag på Fredrik. Resultatet har så langt  vært strålende, så jeg tviler på om noen av oss andre kommer til å få jakte med Fredrik, er rart med det. Er man i en positive "hype" vil man sjelden forandre på noe.

Alex, Johannes og jeg,   forsetter utrettelig jakten på Elan, Sebra, Oryx, vurtegris og kanskje en MONSTER Kudu.

Morusius er igjen stedet og Walk&Stalk is the game. Fredrik som tydeligvis nyter respekt blant de andre sporfinnerne har strammet opp Johannes etter gårsdagens maraton løp. Etter at vi nevnte Johannes udugelighet som smygjeger ristet Fredrik bare på hodet og sa at det ikke kunne stemme. Johannes var en av de beste han hadde hatt med som sporfinner. Lovte og ta opp saken med Johannes . Hva han sa vet jeg ikke, men merket fra første stund at noe var annerledes. Han gikk dypt konsentrert fra første stund, smøg så stille at Alex og jeg  hørtes ut som bøffeler.

 

 

 

 

Afrika er DØDT! fire timer ut i første økt og vi har ikke hatt kontakt med noen av dyrene vi er ute og jakter på. Ikke at det gjør noe. Det afrikanske orkester spiller opp med alt det har av dyrelyder, vel ikke Løvebrøl og Elefant trompeter, men det kakler i perlehøner og og andre fugler jeg ikke kan navnet på,  samt snøftet fra Impalaflokker som oppdager oss lenge før vi ser dem.

Sliten, tørst, sulten og varm. Det er 27 grader og kula henger  gul og heit noen tusen kilometer der oppe. Stor tilfredshet i å kjenne at det verker i knær og rygg etter tvikroket gange i  "bushen". Har gått forbi noen vannhull og sett at det er ferske spor av Stor Oryx og Zebra, men har ikke sett snurten av noen av dem. Vi er langt fra bilen og det er lunsjtid. Vi er ikke så langt fra et "bueblind" og bestemmer oss for og gå dit for og ta en pust i bakken samtidig som vi er på et sted hvor det kan komme dyr.

Vi kommer oss i blindet og Alex tørker svetten og truer med og bytte meg bort i morgen, fleiper med at han kunne tenke seg en klient som var litt mer villig til og "Go Safari". (speide etter dyr fra bilen). Det er helt ok og "Go Safari", men jeg synes jeg ser mer og får mer "jakt for penga" ved og traske.

Johannes snorker allerede og Alex og jeg avtale og dele opp i to økter. Jeg legger meg nedpå først en halvtime før vi bytter. Sovner til lyden av "yellow billed hornbill" som jakter på termitter og våkner en halv time senere til lyden av termitter som lager en ny tue utenfor blindet. "Nothing" not even a Guinna fowl sier Alex. Alex slenger seg nedpå og lukker øynene. Jeg setter meg litt høyere i blindet og ser rett på fire Vurtegriser som kommer inn til vannposten!!. Dulter forsiktig til Alex og Johannes. Alex rister bare på hodet, 30 sekunder på "øret" var alt han fikk.

 

 

 

 

 

Har bestemt meg for og ikke være for kritisk med "tusk" lengden. Her er det jakta som er viktigst. Ingen av de som kommer inn er aktuelle. Den en er en sugge med to små. De ser ut som om de er i dårlig forfatning. Jeg spør Alex og han bekrefter at det må komme regn tidlig i år hvis disse skal ha noe sjanse. En større gris kommer inn og de andre drar sin kos. Holdet er ikke mer en 25 meter og det er ulidelig spennende og sitte der. Jeg bestemmer meg for den, men den står og drikker med rumpa mot meg. Ikke det at 378 kula ikke ville tatt denne grisen på langs, men......

Jeg vet at når denne grisen er ferdig med og drikke kommer den til og GÅ!! som alle andre vurtegriser gjør. De står eller så går de og det uten og se seg tilbake et sekund. Løfter FA`n og følger spent med. DER! er den ferdig, bråsnur og går. Følger på og trekker av med sikte litt foran i bogbladet. Grisen går ned i smellen og blir liggende og sparke et par sekunder før det er over. Kjenner at jeg småskjelver litt  før det roer seg.

Alex og Johannes går for og hente bilen, mens jeg trekker grisen inn i skyggen. Ingen grunn til og eksponere god mat for 27 grader for lenge. Blir sittende i blind litt og tenker igjennom dagen. Bestemmer meg for og gå ut av blindet for og finne meg en busk og sette meg i. Det er i hvert fall en time til de er tilbake, så jeg kan like godt sitte ute og postere litt. Merker noe i side synet og fryser til !. Kan ikke se hva det er men tør ikke og og røre meg. Det er ikke mer en en halv time siden jeg skjøt grisen så jeg kan ikke forestille meg  at det kommer noe dyr inn nå.

 

 

 

Ti minutter går og jeg begynner og lure på om det bare var noe jeg innbilte meg. Bestemmer meg for og sitte litt til og det går ikke mange minuttene før en stor enslig Impala bukk kommer ut fra buskene. Det er nesten vondt og se på den. Livet blant predatorer har gjort den skvetten på grensen til det parodiske. Den vet at den er i livsfare og skvetter til ved den minste lyd. En "Grey Luri" setter i et svare leven og Bukken raser i panikk inn i buskene igjen. Jeg bruker tiden den er borte til og komme meg i en bedre posisjon. Ti minutter er den der igjen. men bruker ulidelig lang tid på de 30 meterne frem til vannet. Igjen skvetter den til og rygger. Nå er det nok, nå er det mine nerver som ikke tåler mer. Den står vinklet litt fra meg og ser mot stedet der siste lyd kom fra. Presser av en halv kilo på avtrekket. Løfter og skyter i det siktet faller inn bak bogbladet og Impalaen detter som en stein. Phuuu.!!! puster lettet ut. Spiller ikke noen rolle om det er Bever, Impala, eller Rev jakten er uhyre spennende uansett. Går ut til Bukken for og dra den inn i skyggen i påvente av Alex og Johannes. Skal ta den i geviret da den løfter rolig på hodet og ser på meg, jeg skvetter så hjertet kiler seg på siden av adamseplet. Fy f...... Jeg går litt tilbake og ser inngangshullet perfekt plassert rett over hjertet og gjennom begge lunger. Det er i hvert fall fem minutter siden  jeg skjøt den. Det må bare være en "høgge hodet av høna" reaksjon!!?? for den må jo være død. Jeg går bort  og igjen løfter den hodet og ser rolig på meg før den legger hodet ned i sanden og puster ut. Phuhh det var "scary shit" nesten overnaturlig. Jeg setter meg ned på huk for og få ned pulsen.

 

 

 

 Tar et bildet for å minnes den snåle hendelsen før jeg på nytt skal dra den inn i skyggen. I det jeg bøyer meg for og ta tak i geviret igjen, Bare lukker den opp øynene og løfter hodet 30 cm og stirrer meg rett inn i øynene. Hopper en meter tilbake trekker FA`n og gir den et fangst skudd i nakken. "Fytte grisen" dette var merkelig, skutt med en patron som feller Bøffel, men driver likevel og blunker til meg etter ti minutter.

Løfter den opp og det er plenty blod i den røde sanden rundt utgangshullet, skjønn det den som kan??

 

  .

Drar den i skyggen og setter meg i en busk og vente på Alex og Johannes. En grisefamilie passerer meg på 15 meter. Drikker og forsetter. En griseunge passerer meg på fem meter for og komme seg til vannet. Den ser ut til og være i skral forfatning. Venter for og se om mor kommer men ingen dukker opp. Ungen sliter med og komme seg oppå kanten for og få i seg vann. Får det omsider, men det er ikke noen god følelse og se på den der den sliter. Burde kanskje avlivet den der og da, men ikke vet jeg hvor mye en Warthog tåler av Afrikansk tørke så det får dens skjebne avgjøre. ( senere forteller Alex at det er kritisk og at mange vortesvin ikke vil greie seg til sommeren setter inn. Etter oss var det ventet Spanske jegere som kun skulle jakte vortesvin)

Hører bilen kommer og ser forbløffelsen i Alex` ansikt når jeg trekker frem Impalaen. De har ikke hørt skudd, noe som ikke er så rart inne i en bråkete jeep

.

Tar bilder og løfter Impalaen og grisen på planet.

Kjører tilbake og får dyrene i kjølen før vi selv får oss en sen men herlig lunsj!

Dårlig nyheter venter. Annar har skutt en Monster Kudu men de kan ikke finne den. Det var da som F.... Annar har jaktet Kudu siden vi kom og når han endelig har fått en skuddsjanse har det gått galt. En ting er også helt sikkert og det er at det har vært en god - perfekt skuddsjanse. Har jaktet så mange år med Annar at jeg vet at han skyter kun på 90-100% sjansene.

Alex gjør klar til siste økt, forsikrer om at de er mannsterke nok til ettersøket der hvor Annar er. Har ikke noen god følelse for og jakte videre, så vi tar jeepen og drar til jaktområde hvor Annar og "Klodrik" har jaktet.

Vel fremme etter en halv time. parkerer vi bilen og smyger oss frem til "blinden". Ser på Annar med en gang at her er noe rusk rivende galt.

 

 

 

Annar forteller:

 Posteringen med Klodrik har stort sett gått greit bortsett fra at han selv sittende greier og støye. De har hatt tre store Kudu okser inne på området alle over 50". Problemet har vært at de ikke har vært på skuddhold. Dvs før sent på formiddagen. Annar har lagt en slagplan og den går ut på og smyge seg ut av "blindet" og opp på en voll hvor han kan få bedre støtte for FA`n. Inne i blindet er det ikke noe god støtte og holdet blir minimum 50 meter. Vel, en stor kudu begynner og beite i utkanten og Annar bestemmer seg for og smyge seg ut for og ligge klar hvis den beveger seg mot vannet, halvveis oppe på vollen blir han dratt inn igjen av "klodrik"!!!. Han har sett at Kuduen har begynt og trekke mot vannet og mener at det var for risikabelt og smyge seg frem på vollen. Annar blir så klart forbanna, men det er ingenting og gjøre med det for nå er det for sent og prøve igjen, Kuduen står alt ved vannet. Annar rigger seg til så godt det lar seg gjøre og lar skuddet gå. Ser skuddreaksjon i dyret i det det tar 378 kulen rett forfra, står et sekund og svaier før den setter avgårde.

 Lang historie kort:

 Det blir ettersøk i 200meter før "Klodrik" gir opp og anser dyret som ikke truffet. Annar nekter, det er tydlig at "klodrik" ikke er god nok for å følge spor. En sporfinner kommer, men de må gi opp og erklærer dyret friskt da de ikke finner blod. Annar er ikke enig all den tid han selv har sett skuddreaksjonen hos dyret. Enden på visa blir at de blir sittende i blindet og vente. En ny diger Kudu dukker plutselig opp og "Klodrik" påstår at dette er samme Kudu, så det er bare og skyte igjen. Annar er helt sikker i sin sak!! Dette er ikke samme Kudu og forteller "Klodrik" at han ikke under noen omstendigheter vil skyte på et nytt dyr uten og ha funnet det andre. Klodrik blir sur og sånn ender første økt. Alex og jeg blir igjen og posterer andre økt for og se om det kan komme en skadd Kudu til vannhullet, men ingenting skjer. Får derimot nok tid til og fortelle Alex at hvis vi ser "Klodrik" som PH mer på vårt opphold er det siste gangen vi setter vår fot der. Alex er helt enig og etter den dag er han en saga blott, men det bare viser at et PH "brevkurs" ikke gjør en jeger. Annar bestemmer seg for og bli med Cobus og "Casull" fra neste dag. Cobus er ikke eldre en "Klodrik" men født og oppvokst med jakt og etter "Casull`s" mening helt rå i felten.

Mørket senker seg og vi drar tilbake. Litt slukøret over at Kuduen ikke kommer tilbake. Vet at det for en jeger ikke kommer til og bli en hyggelig kveld. Med en påskutt Kudu løpende rundt blir det en del selvransakelse.

I kontrast til dette yrer Campen av Glisende fjes. Det har vært rene Texas der ute. I tillegg til min gris og Impala er det skutt to Kuduer to Impalaer og er vortesvin til.

Svinet er det "Casull" som står for og det med STI`n i 38 Super. Holdet var 22 meter og 147gr Hornady XTP kulen gikk tvers igjennom bogene på grisen og forsvant. Ikke dårlig. Første av oss som har skutt noe med automat pistol

GRATTIS CASULL!!!

Dette var det siste vi fikk se til STI`n for siktet datt av for andre gang. (Begrenset hva man får for 25000,- i dag!! :) )

Camoen ble testet men var nok ikke noe for Afrika. Noen stakkars Impalaer fikk i hvert fall hetta og stakk!!

 

 

 

The Sverre duo (Sverre er faktisk et etternavn) hadde som vanlig hatt Diana (jaktgudinnen) med seg i tillegg til Fredrik da så klart og hadde startet dagen med en ulidelig stor Impala 25,5" og avsluttet med en 55,5" Kudu!!! Prøvde og finne på noen spydigheter angående riflejakt etc. Men Kuduen var skutt stående forfra på 200meter "offhand" så all galle satt seg fast i halsen, det var bare og gratulere!!.

 

 

Gunnar hadde heller ikke kjedet seg den fjerde dagen i Afrika Les storyen her

Kai hadde også luktet kruttrøyken denne dag og en Impala falt for Smith`n .

 

En par bayere og en skryterunde er alt vi rekker før kvelden har sneket seg på og middagen skal serveres.

 

 

 

Disse gutta ser litt lure ut, hva pønsker de påHmmmmm!!

Jo Kristian som er "førstereis", "fersking" etc. skal få en forrett han sent vil glemme. Fredrik har laget en rett de fleste selv uten   Brimi`s kunnskaper vil kunne klare og mekke sammen, nemlig Lettsaltede Kuduballer kokt på grillkull!!!

  

Selv om vi ser adamseplet gå litt opp og ned i svelgebevegelser så blir de spist.

  Mona var selv ikke snauere at hun smakte og det av egen fri vilje, ellers var det ikke stor kamp om resten av forretten!!.

Hel stekt Impala derimot gikk det noen porsjoner av

Som du ser så blir en sulten av Afrika jakt :)

 

Etter middag  tok vi en jeep og dro på nattsafari. Helt rått hvor mange dyr som vi ikke ser snurten av om dagen men som det er hopetall av ute om natten. Bakgrunnsbildet på denne siden er i fra nattsafarien.

 

Cali...