Den sjette dagen.

 

Ligger og funderer på hva jeg skal gjøre i dag. Det nærmer seg slutten på turen og jeg har ennå ikke vært på hold av Kudu. Har sett et par flokker fra bilen og der har det vært dyr med gevir over 54".

I morgen er det avreise. De som vil, får en morgen økt, Jeg skal ta den, men har bestemt meg for og ikke skyte noe stort. Det ville være kjipt og skyte en Kudu for så bare kaste seg i bilen og haste av sted til flyplassen uten få være med på "Gildet" !.

7 dager er akkurat passe, men samtidig alt for kort tid. Passe når det går i et kjør hele tiden, uten pauser, men samtidig kunne jeg tenkt meg 14 dager og så ta en pause dag hver tredje/fjerde dag.

Frokosten kommer jeg ikke til og savne, vi gjør den unna i en fei og kommer oss ut. det er litt varmere i dag, Våren er på vei. 

Boro skal på lete etter enda en løpsk "død" gris i dag. Han sitter og mumler noe om hodeskudd under frokosten, er nok lei av og bruke morgen økten på grise leting !!.

I går så jeg en svart Mamba som lå og solte seg, da den stakk skjønte jeg at hvis den var ute etter meg ville jeg ikke hatt en snøballs sjanse i helvete !!!, den var rett og slett lyyyyyyn rask. Engelsken til Alfred ble med et klokke klar SHOOOT, SHOOOT, men jeg stod over siden den helt klart ikke var interessert i og komme vår vei.

Tar en sjanse og posterer på den, såkalte Kudu posten. Har verken sett kudu eller andre "stor" dyr der, men det er hele tiden ferske spor etter Kudu så jeg prøver igjen. 

Angrer nesten med samme jeg har satt meg, får følelsen av og sitte på feil plass, eller til feil tid. Det siste er nok det riktige. Vi har jo et avbrekk et par timer på dagen og jeg har på følelsen at det må være da Kuduene er og beiter her. 

Hører dyr bak meg, et par Vannbukker går forbi på drøye 70 meter og en halv time senere kommer det en liten Sebra tuslende. Det er så typisk, dette er dyr som Gunnar har vært klar for hele uka og den eneste som ikke har sett dem er Gunnar.

Det er tid for avhenting, men ingen Pierre kommer, jeg smyger meg bort til vannhullet og skremmer en flokk med perlehøns.

jeg har hørt et par skudd i det fjerne og jeg kan vedde på at det ene skuddet kom fra hånd kanonen til Annar.

Klokka er elleve og ingen Pierre, jeg begynner og bli litt bekymret. Pierre skulle ut og jakte men 444 Contenderen etter og ha sluppet av oss og jeg begynner og få en vag mistanke om hva som kan ha skjedd.

Plutselig sitter jeg i en "sverm" av Warthog`s, Mor og tre småttinger stryker forbi uten og oppdage meg. Jeg sitter stille, men helt åpent, 50 meter fra vannhullet. Jeg kryper sammen og trekker cap`n ned over ansiktet, hendene er dekket med camo krem.

Så kommer "far" i huset på typisk Warthog manerer. Bråstopper på 50 meter i det han ser meg. Jeg sitter musestille med vind draget mot meg. 

"Far" er tydeligvis frustrert over ikke og kunne identifisere meg !, er tydelig vis usikker på hva han skal gjøre. Så kommer`n !!. På "fire stive" spretter han mot meg mens han snøfter og sparker i bakken, stopper på 30 meter og blåser i nesa. Så starter han opp igjen og kommer så støvføyka står, jeg myser frem under bremmen og kjenner at "pumpa" går faderlig fort, spenner hanen og løfter "casullen". "Far" mister øyeblikkelig motet og gjør helomvending, tar med seg familien og på et sekund er det bare støvet som henger igjen.

Phu !! jeg rister løs og får roet "pumpa", setter meg i skyggen og venter på Pierre. Nå er klokka 12 og jeg er sikker på at noe har skjedd !.

Svetten siler, selv i skyggen og jeg lurer på om jeg skal begynne og gå tilbake. Jeg reiser meg og ser i det samme noe i side synet som gjør at jeg setter meg ned igjen. Ut fra gresset på min høyre kant kommer en enslig Warthog i ekspress fart, runder en kolle og blir borte.

Jeg river opp video kameraet og setter meg til med støtte mot et tre og med kameraet i fanget. Retter kameraet mot det stedet jeg tror grisen vil komme frem og trykker på "rec". Spenner hanen og løfter "casullen", Grisen kommer løpende og bråstopper midt i jernsiktene. Jeg trenger ikke og korrigere en millimeter, bare skviser av skuddet. Grisen går i bakken på direkten. Jeg hylstrer "casullen", tar kameraet i venstre hånd og løper i beste stuntfotograf stil mot grisen. Halvveis bort begynner grisen og FLY !!.

I en støvsky spretter den opp fra bakken og er et øyeblikk fritt flygende !. Jeg bråstopper og røsker opp "casullen" igjen, men grisen lander og blir liggende. kulen, en 325gr Swift har gått inn rett bak bogen og ut på andre siden.  Jeg kan ikke få lovprist "casullen" nok, med god skytelys og skarpe undercut sikter er det en perfekt Afrika kombinasjon.

Grisen og jeg tar noen trofé bilder før vi slapper av i skyggen. 

Pierre kommer og jeg kan se på lang avstand at noe er galt. Han har skade skutt en Impala, viser det seg. Fikk en Impala på 50 meter, men så ikke buskene gjennom 4X kikkerten. Kula har klippet av tre kvister før den traff Impalaen. Pierre har jaktet siden han var en knytteneve stor og har aldri skadeskutt vilt før, så han er helt knust. Jeg tror et øyeblikk at han skal begynne og grine. Ingen god start på hånd våpen jakt for hans del. 

Vi blir enige om og hente inn Gutta, for så og dra ut og spore. Alfred og Tuna er allerede ute og har funnet blodspor. Tuna har sett dyret to ganger, men det er ikke nok skadet til og komme inn på det.

På posten til Annar ligger en flott Impala, en ordentlig "rugg". Flott gevir med tykke stenger. Impalaen kom inn kl 07.00 og stilte seg opp på andre siden av vannhullet ca 50 meter bort, rett i mot Annar. Når bukken bøyde seg for og drikke skjøt Annar den ovenfra, gjennom nakken og ned i "bringa". Bukken bare datt der den stod !. Annar står og gliser så jeg kan se munnvikene tøtsje øreflippene !!.

Hos Boro har det ikke skjedd stort, Dvs de fant Gårsdagens gris og den er nå på slakte benken.

 

Boro har postert men har ikke sett noe. 

Gunnar jobber i "motvind", får ikke tak på noen av de "store". Har smygjaktet i morgen timene. Har sett dyr men har ikke fått sjanse til skudd.

Vel inne i campen er det lett og se at "The Old Legend" Hans har hatt hellet med seg. Han har postert sammen med Line og Line har filmet mens Hans skjøt en Impala bukk med Compound buen. Pierre ser på Hans og sier treffende "Hey he is so proud he is almost shitting his pants" og med god grunn, det har nemlig ikke vært så lett og overliste dyra som vi trodde. De er uhyre varsomme og det og få dem inn på bue hold har ikke vært lett, men Hans har fått sin Impala og skinner som en sol.

Tuna, Pierre, Alfred, Shalk, og jeg bruker resten av dagen til og spore den skadde  Impalaen, men uten hell. Jeg drister meg til og spørre, hvorfor de ikke har en ettersøks hund. Det er flere grunner til det viser det seg. De har har allerede mistet syv hunder til krokodillene. Vel det er jo en god grunn !!. Vi avslutter dagen med og bemanne alle vannhull som ligger i nærheten av der Impalaen ble skutt, i håp om at den kommer for og drikke mørket kommer og ingen Impala viser seg. 

Boro har gjort det Igjen !!. Gris nummer tre er felt på kvelds økten og denne gangen har den ikke gått en meter. Grunnen ??. Grisen har et .452 hull midt i pannebrasken. Boro har bra styring på den "Rasende Oksen", skuddet er så midt i panna at vi måtte brukt skyvelære for og påvise at skuddet lå til en side.

Vi spiser nok en fortreffelig middag, men så er det også slutt. En dag uten nevneverdige pauser har gjort sitt, dropper cocnac`n og stuper i seng, men først hilser vi  på Pieter og Tines som er tilbake. Jeg avtaler og smygjakte med Tines i morgen tidlig før vi setter kursen hjem.

DAG 7